lut vermeulen stressreductie stress home praktisch lut
Overmatige stress is een disbalans tussen draagkracht en last.

We kunnen aan de beide uiteinden van de balans werken. Enerzijds de lasten, waar mogelijk, verlagen. Anderzijds onze draagkracht verhogen.

Er zijn veel verschillende factoren die invloed uitoefenen op de ‘last’ die we ervaren. De manier waarop wij een situatie beleven is individueel sterk verschillend.

Een nachtelijke boswandeling zal voor de ene persoon ontspannend zijn, voor iemand anders ronduit angstaanjagend. Het is nochtans hetzelfde bos, dezelfde wandeling. Alleen de innerlijke ervaring is anders.

Zo kunnen ook verschillende taken, levensomstandigheden, gezondheidsproblemen e.d. voor iedereen een verschillende stresslast geven. Onze manier van kijken naar situaties kunnen we ook zelf beďnvloeden. Dit leren we aan tijdens zowel de individuele sessies als de groepssessies.

We kunnen onze manier van omgaan met situaties bewust veranderen, ons ‘vaste’ denkpatroon doorbreken. Op die manier kunnen we ons stressniveau zelf beďnvloeden, welke problemen ook op ons pad komen.

Hoe pakken we dat aan? Het is een samenspel van handelen en tot rust komen. Bezorgt het idee van nog iets extra te moeten doen in uw toch al zo volgeladen agenda u angst, weet dan dat een grotere innerlijke rust kan zorgen voor betere slaap, efficiënter werken …

De enige mogelijkheid om resultaat te boeken, is eraan beginnen, en dat doen we met de eerste stap, en dan de tweede … zelfs een marathon lopen begint op dezelfde manier: met de eerste stap.

Handelen: Hoe kunnen we veranderingen aanbrengen waardoor de stress die u nu ervaart beter hanteerbaar wordt.

Tot rust komen: eenvoudige oefeningen helpen u innerlijke rust te vinden. Door die oefeningen een plaats te geven in uw dagelijkse routine (zoals vb tandenpoetsen) leert u ook in de toekomst een andere manier van omgaan met voor u stresserende situaties. We leren ook een andere manier aan van ‘kijken’ naar situaties en naar uzelf. Zo kunt u uw tevredenheidgevoel sterk verhogen.


Brugge – 0499 180515 – vermeulen.lut@gmail.com